Föreläsningar och workshops

Alla kurser utformas efter era önskemål och behov. Hör av er till oss via mail eller telefon vid frågor eller bokning.

  • Pitcha- allt från korvbröd till jämlikhet

En föreläsning om konsten att sälja in ett budskap. Med hjälp av retoriska modeller och argumentationsteknik får deltagarna konkreta verktyg och tips för att skapa intressanta och kundanpassade budskap.

Finns även som workshop.

 

  • Retorikens grunder – igår, idag och imorgon

En föreläsning som går igenom retorikens grunder, från antikens termer till dagens härskartekniker. Men även morgondagens användning av retorik för en starkare kommunikation.

 

  • Retorik, Röstvård och Kroppsspråk

Denna föreläsning går igenom ditt ”ethos” (retoriskt ord som betyder ungefär ”image”) i olika talsituationer; vad signalerar du och vad vill du signalera? Vi tittar på vad vi med vår fysiska kropp signalerar som väcker trygghet, respekt och en vilja att lyssna hos publiken. Vi går även in på röstens betydelse och vad vi kan göra med den. Kursen vänder sig till alla som söker mer kunskap och insikt i talandet, oavsett om det är i möten, tal eller diskussioner.

Finns om individuell coaching, workshop eller föreläsning.

  • Retoriskt skapande

Retoriskt skapande är en unik kurs skapad av oss, baserad på retoriska verktyg. Kursen går att applicera på i princip alla kommunikativa situationer som t ex. föräldramöten, föreläsningssituationer, kund- och säljmöten, seminarier och interna möten.

Del 1; IDE handlar om förberedandet och skapande, från idé till produkt. Vi går b la igenom Retorisk situation, fördjupar oss i retorisk innehållsproduktion och strukturering.

Del 2; MA(P) handlar om att att ta sin produkt till den framförande nivån. Det kan handla om en presentation, ett tal eller en säljspitch. Vi går igenom minnestekniker och framförandet i sig, där vi fördjupar oss i kroppsspråk och talängslan.

Kursen är speciellt framtagen och utformad för att ge deltagaren en chans att fördjupa sig den del hen önskar, är då kursen är uppdelad i två delar, där deltagaren kan välja att gå en eller båda kurserna efter varann och på så sätt få en grundläggande helhetskurs i det retoriska skapandet.

För mer information om denna kurs hör av er till oss.

  • Pedagogens retorik

En kurs för personer som jobbar inom lärande yrken, i skolan, på fritidshem, förskolor, yrkesutbildningar eller liknande. Vi går igenom lärarens roll förr och nu, hur retoriken kan hjälpa både i lärarens roll och i kommunikationen med eleverna.

Finns som föreläsning, workshop eller individuell coaching.

  • Mediaträning och krishantering

Den här kursen passar alla som arbetar med att möta kunder och/eller media i situationer där varje ord måste vägas. Att möta journalister kan vara förödande om en inte är tränad, varför denna kurs ger handfasta tips och råd, verktyg för övning och tid att slipa sitt tillvägagångssätt. Krishantering är något som ofta går hand i hand med mediaträning varför denna kurs bakat ihop dem. Kan du hantera pressen blir du bättre på att hantera krisen. Vi går även igenom andra delar av krishantering, där deltagarna får ett retoriskt tänk och verktyg för att kunna läsa av svåra situationer och planera sitt agerande.

Kursen finns om individuell coaching, workshop eller föreläsning.

  • Powerpointen

Powerpointen har blivit ett vanligt verktyg för många när det är dags att presentera ett projekt eller liknande. Den kan lätt bli lite tråkig, plottrig och en i mängden av Powerpoint-Presentationer. Låt oss hjälpa dig att städa upp och lyfta din presentation så att alla lämnar nästa möte med just din presentation i minnet!

Finns som föreläsning och workshop (hel eller halvdag).

  • Våga Tala

Känner du nervositet och obehag inför att stå framför människor och tala? Vi kan coacha dig till att bli en tryggare och starkare talare. Oavsett om det är en gång om året eller en gång i månaden, till ett bröllop eller arbetskollegor så kan vi hjälpa dig att Våga Tala.

Finns som workshop (hel eller halvdag) och individuell coaching.

  • Konferens

Vill ni ha en inspirerande föreläsning eller workshop på er konferens kan vi efter era önskemål utforma allt från en timme till en dag då vi pratar om retorik i samband med det som är viktigt för er. Det kan t ex handla om barn & ungdomar, pedagogisk kommunikation, internkommunikation mellan kollegor, kommunikation mellan chef och anställd, retorikens historia och nutid, retorik och kultur, retorik och sälj, retorik i familjen och i vardagen. Kort sagt, vad ni än jobbar med eller vilken bransch ni än är i, så kan Rät Retorik utforma konferensen, allt från en timme till hela dagen. Ni väljer! Maila oss så sätter vi igång!